Consultatii oftalmologice copii

Inca de la varsta de 3 ani si 6 luni sau 4 ani, poti aduce copilul pentru un control oftalmologic. Ideal ar fi ca pana la varsta de 5 ani, orice copil sa fi facut macar un control oftalmologic complet, pentru depistarea oricaror probleme care ii pot afecta vederea pe termen lung.

Copiii nu isi dau seama singuri ca vederea lor nu este in limite normale, pentru ca nu au termen de comparatie, si exista cazuri in care defecte de vedere necorectate la timp, lasa o vedere mai scazuta, pana la foarte scazuta pe unul sau ambii ochi pentru tot restul vietii.
In cabientul nostru va puteti adresa pentru probleme precum vicii de refractie (portul sau nevoia de ochelari), strabism, obstructia canalului lacrimal, modificari ale pleoapelor, precum si alte afectiuni oftalmologice.

Cum pregatim copilul pentru primul consult oftalmologic?

O consultatie normala decurge in modul urmator: copilul este pozitionat pe scaunul de examinat in sezut sau in bratele unuia dintre parinti si el trebuie sa priveasca intr-un aparat la o imagine pentru a i se masura refractia, lucru care dureaza 1-2 minute, apoi este examinat cu un biomicroscop pentru a vedea ochiul in detaliu, iar apoi se verifica nivelul vederii si daca ii trebuie ochelari. Se face si examen de fund de ochi, tot cu un aparat cu lumina. La unii copii, in functie de masuratori, poate fi necesara administrarea de picaturi cicloplegice pentru obtinerea masuratorilor corecte. Durata unui consult este intre 20 minute si o ora (daca necesita picaturi).

Parintii au rolul de a linisti si de a-i explica copilului cam cum decurge in mare consultul, ca nu se face nimic care doare sau supara (nu se fac injectii, nu doare nimic) si ca el doar se va juca cu medicul si se vor uita la niste poze. De asemenea, copilului trebuie sa i se explice ca este posibil sa i se puna niste picaturi in ochi.

Daca doriti mai multe detalii, ajutoarele noastre si medicii nostri va stau la dispozitie la numerele de telefon 0245.211.964 sau 0725.216.409

Veti beneficia de experienta medicilor nostri in diagnosticarea si rezolvarea problemelor oculare ale copiilor la orice varsta.

CATARACTA

Cataracta reprezinta opacifierea cristalinului si tinde sa apara la toata lumea, mai frecvent dupa varsta de 65 de ani.

GLAUCOM

Glaucomul este o afectiune oculara frecvent intalnita, in care vederea poate fi afectata ireversibil de cresterea presiunii intraoculare.

OCHIUL DIABETIC

Stiati ca pacientii cu diabet pot dezvolta afectiuni oculare din cauza diabetului care pot duce la orbire?

VEDERE BUNA LA ORICE DISTANTA

Daca esti deja purtator de ochelari de distanta si de citit si te-ai saturat sa umbli cu doua perechi de ochelari pe care sa ii tot schimbi, trebuie sa stii ca exista solutii mai bune.

Se recomanda control oftalmologic inca din primii ani de viata, pentru depistarea si tratamentul prompt al oricaror probleme oculare. In cabinetul nostru oftalmologic, va puteti adresa pentru probleme legate de vicii de refractie, strabism precum si pentru alte afectiuni oftalmologice.

Trimite-ne un mesaj